Jadłospis od 26-09 do 30-09-2022 r.

 

Poniedziałek – 26-09-2022

Zupa jarzynowa wiejska (1,2,3,) ,
Makaron w sosie bolońskim( 2),
Baton zbożowo- owocowy
Sok tłoczony jabłkowy

 

Wtorek – 27-09-2022
Zupa krupnik ryżowy z mięsem (1,2,3),
Udziec z kurczaka pieczony w sosie własnym ( 2),
Ziemniaki z natką pietruszki ( 1),
Marchewka mini z pieca,
Koktajl mleczno – brzoskwiniowy (1,),

 

Środa –28-09-2022
Zupa kalafiorowa z makaronem ( 1,2,3),
Kotlet mielony wieprzowy (2,4),
Sałatka z buraczków ,
Ziemniaki z natką pietruszki’( 1)
Lemoniada (15),

 

Czwartek – 29-09-2022
Zupa Żurek z ziemniakami (1,2,3),
Filet rybny w sosie cytrynowym ( 1,2,4,5),
Warzywa blanszowane
Ziemniaki z natką pietruszki (1),
Galaretka do picia

 

Piątek – 30-09-2022
Zupa parzybroda z mięsem ( 1,2,3),
Naleśniki z serem twarogowym z truskawkami (1,2,4),
Sok Kubuś 100%
Ciasteczko zbożowe z kokosem

 

Informujemy, że planowany jadłospis może ulec zmianie, z przyczyn od nas niezależnych np. niedostępność danego produktu.

 

Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679
b.peplinska@sp65.bydgoszcz.pl​


Alergeny
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

DRODZY RODZICE I OPIEKUNOWIE!
W naszej kuchni mogą być używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe. W każdym naszym jadłospisie znajdują się oznaczenia alergenów, występujących w danym posiłku, zgodnie z tabelą poniżej.

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ALERGENY WG ROZPORZĄDZENIA

1. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą)
2. Gluten
3. Seler i produkty pochodne;
4. Jaja i produkty pochodne
5. Ryby i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Skorupiaki i produkty pochodne
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy
makadamia, a także produkty pochodne
9. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia
13. łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne