Jadłospis od 05-05 do 09-05-2025 r.

 

Poniedziałek – 05-05-2025
Zupa kalafiorowo-brokułowa z ziemniakami ( III) (7,9,11,)
Makaron w sosie bolognese (7,9)
Sok tłoczony jabłkowy
Mus owocowy

 

Wtorek – 06-05-2025
Rosół królewski (III) (11)
Kotlet pożarski (5)
Ziemniaki z pietruszką (7)
Marchewka z groszkiem (7)
Koktajl jogurtowo- owocowy (7)

 

Środa – 07-05-2025
Udziec z kurczaka w sosie własnym
Ziemniaki z pietruszką (7)
Marchew z groszkiem zasmażana (7)
Sok owocowy

 

Czwartek - 08-05-2025
Zupa po chłopsku ( III) (7,9,11)
Pierogi z pieczarkami z polewą mięsno-cebulową (5,9)
Galaretka owocowa do picia
Owoc

 

Piątek – 09-05-2025
Zupa pomidorowa z makaronem (III) (7,9,11)
Filet rybny zapiekany z serem (2,4,5)
Ziemniaki z pietruszką (7)
Sałata lodowa z sosem winegret (11,15)
Woda z miodem miętą i cytryną


Informujemy, że planowany jadłospis może ulec zmianie, z przyczyn od nas niezależnych np. niedostępność danego produktu.

 

Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679
b.peplinska@sp65.bydgoszcz.pl

 

Alergeny

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

DRODZY RODZICE I OPIEKUNOWIE!
W naszej kuchni mogą być używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe. W każdym naszym jadłospisie znajdują się oznaczenia alergenów, występujących w danym posiłku, zgodnie z tabelą poniżej.

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ALERGENY WG ROZPORZĄDZENIA

(1) Orzechy ziemne
(2) Orzechy inne w tym laskowe,
(3) Soja
(4) Gorczyca
(5) Jaja
(6) Łubin
(7) Mleko
(8) Ryby i produkty pochodne
(9) Zboża zawierające gluten
(10) Sezam
(11) Seler
(12) Dwutlenek siarki
(13) Mięczaki
(14) Skorupiaki

 

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ( rodzaje wywarów do zup )


( I ) wywar jarzynowy
( II ) wywar jarzynowy z mięsem drobiowym i natką pietruszki
( III ) wywar jarzynowy z mięsem wieprzowym i natką pietruszki
( IV ) wywar mięsno - jarzynowy
( V ) wywar jarzynowy z mięsem wołowo-wieprzowym i natką pietruszki