Jadłospis od 17-02 do 21-02-2025 r.
Poniedziałek – 17-02-2025
Zupa pomidorowa z makaronem (III) (7,9,11))
Jajko w sosie musztardowym (4,5,7,9)
Surówka z kapusty białej z chrzanem (7)
Ziemniaki z natką pietruszki (7)
Sok tłoczony
Wtorek – 18-02-2025
Gulasz wołowo-wieprzowy (9)
Surówka z ogórka kiszonego
Kluski śląskie (7,9)
Kompot
Środa – 19-02-2025
Krupnik jaglany (III) (7,11)
Udziec z kurczaka w sosie własnym (9)
Ziemniaki z natką pietruszki (1)
Fasolka szparagowa z masełkiem ( 7,9)
Galaretka owocowa do picia
Czwartek - 20-02-2025
Barszcz ukraiński (IV) ( 7,9,11)
Placki ziemniaczane ze śmietaną (7)
Sok tłoczony
Owoc
Piątek –21-02-2025
Zupa fasolowa ( III) (7,11)
Kotlet mielony rybny (5,8)
Surówka z kiszonej kapusty
Ziemniaki z natką pietruszki (7)
Lemoniada
Informujemy, że planowany jadłospis może ulec zmianie, z przyczyn od nas niezależnych np. niedostępność danego produktu.
Życzymy smacznego !!!
INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679
b.peplinska@sp65.bydgoszcz.pl
Alergeny
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
DRODZY RODZICE I OPIEKUNOWIE!
W naszej kuchni mogą być używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe. W każdym naszym jadłospisie znajdują się oznaczenia alergenów, występujących w danym posiłku, zgodnie z tabelą poniżej.
OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ALERGENY WG ROZPORZĄDZENIA
(1) Orzechy ziemne
(2) Orzechy inne w tym laskowe,
(3) Soja
(4) Gorczyca
(5) Jaja
(6) Łubin
(7) Mleko
(8) Ryby i produkty pochodne
(9) Zboża zawierające gluten
(10) Sezam
(11) Seler
(12) Dwutlenek siarki
(13) Mięczaki
(14) Skorupiaki
OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ( rodzaje wywarów do zup )
( I ) wywar jarzynowy
( II ) wywar jarzynowy z mięsem drobiowym i natką pietruszki
( III ) wywar jarzynowy z mięsem wieprzowym i natką pietruszki
( IV ) wywar mięsno - jarzynowy
( V ) wywar jarzynowy z mięsem wołowo-wieprzowym i natką pietruszki