Jadłospis od 06-10 do 10-10-2025 r.

 

Poniedziałek – 06-10-2025
Zupa kapuśniak ( III) (11)
Gulasz wieprzowy z warzywami (9)
Kasza gryczana
Kompot owocowy
Mus owocowy

 

Wtorek – 07-10-2025
Rosół Królewski (II) (11)
Filet z kurczaka panierowany (5,9)
Marchewka MINI z masełkiem (7)
Ziemniaki z pietruszką (7)
Koktajl owocowy (7)

 

Środa –08-10-2025
Pulpety drobiowo -wieprzowe w sosie
pomidorowo-paprykowym (5,9)
Surówka z kapusty (4)
Ziemniaki z pietruszką (7)
Sok owocowy

 

Czwartek – 09-10-2025
Żurek z ziemniakami (I) (3,4,7,9,11)
Paluszki rybne (8,9)
Surówka z rzodkwi z marchewka
Ziemniaki z pietruszką (7)
Lemoniada

 

Piątek – 10-10-2025
Zupa brokułowa z ziemniakami (III) (7,9,11)
Makaron z owocami (7,9)
Sok tłoczony


Informujemy, że planowany jadłospis może ulec zmianie, z przyczyn od nas niezależnych np. niedostępność danego produktu.

 

Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679
b.peplinska@sp65.bydgoszcz.pl

 

Alergeny

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

DRODZY RODZICE I OPIEKUNOWIE!
W naszej kuchni mogą być używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe. W każdym naszym jadłospisie znajdują się oznaczenia alergenów, występujących w danym posiłku, zgodnie z tabelą poniżej.

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ALERGENY WG ROZPORZĄDZENIA

(1) Orzechy ziemne
(2) Orzechy inne w tym laskowe,
(3) Soja
(4) Gorczyca
(5) Jaja
(6) Łubin
(7) Mleko
(8) Ryby i produkty pochodne
(9) Zboża zawierające gluten
(10) Sezam
(11) Seler
(12) Dwutlenek siarki
(13) Mięczaki
(14) Skorupiaki

 

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ( rodzaje wywarów do zup )


( I ) wywar jarzynowy
( II ) wywar jarzynowy z mięsem drobiowym i natką pietruszki
( III ) wywar jarzynowy z mięsem wieprzowym i natką pietruszki
( IV ) wywar mięsno - jarzynowy
( V ) wywar jarzynowy z mięsem wołowo-wieprzowym i natką pietruszki

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra.
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).