Jadłospis od 26-05 do 30-05-2025 r.

 

Poniedziałek – 26-05-2025
Krupnik ryżowy (II) (11)
Gulasz po Meksykańsku (9)
Kasza na sypko
Kompot owocowy
Deser jogurtowy

 

Wtorek – 27-05-2025
Nuggetsy szkolne (5,9,10)
Frytki z pieca
Surówka z kapusty wczesnej
Koktajl jogurtowo – owocowy (7)

 

Środa – 28-05-2025
Zupa krem z dyni (III) (7,11)
Klopsiki wieprzowo-drobiowe w sosie śmietanowym (5,7,9)
Ziemniaki z pietruszką (7)
Sałatka z buraczków
Sok tłoczony

Czwartek - 29-05-2025
Zupa jarzynowa (III) (11)
Pierogi z jabłkiem (7)
Lemoniada

 

Piątek – 30-05-2025
Barszcz ukraiński (III) (7,9,11)
Paluszki rybne z fileta (5,8,9)
Ziemniaki z pietruszką (7)
Brokuł & kalafior z masełkiem (7)
Galaretka owocowa do picia


Informujemy, że planowany jadłospis może ulec zmianie, z przyczyn od nas niezależnych np. niedostępność danego produktu.

 

Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679
b.peplinska@sp65.bydgoszcz.pl

 

Alergeny

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

DRODZY RODZICE I OPIEKUNOWIE!
W naszej kuchni mogą być używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe. W każdym naszym jadłospisie znajdują się oznaczenia alergenów, występujących w danym posiłku, zgodnie z tabelą poniżej.

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ALERGENY WG ROZPORZĄDZENIA

(1) Orzechy ziemne
(2) Orzechy inne w tym laskowe,
(3) Soja
(4) Gorczyca
(5) Jaja
(6) Łubin
(7) Mleko
(8) Ryby i produkty pochodne
(9) Zboża zawierające gluten
(10) Sezam
(11) Seler
(12) Dwutlenek siarki
(13) Mięczaki
(14) Skorupiaki

 

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ( rodzaje wywarów do zup )


( I ) wywar jarzynowy
( II ) wywar jarzynowy z mięsem drobiowym i natką pietruszki
( III ) wywar jarzynowy z mięsem wieprzowym i natką pietruszki
( IV ) wywar mięsno - jarzynowy
( V ) wywar jarzynowy z mięsem wołowo-wieprzowym i natką pietruszki