Jadłospis od 24-10 do 28-10-2022 r.

 

Poniedziałek – 24-10-2022
Zupa ziemniaczana z mięsem (1,2,3,) ,
Zapiekanka z szynką, z serem i ketchupem ( )
Galaretka
Jogurt owocowy

 

Wtorek – 25-10-2022
Rosół królewski (3,)
Kotlet pożarski ( 2),
Fasolka szparagowa
Ziemniaki z zieleniną (1)
Kompot jabłkowy ( 15)

 

Środa – 26 -10-2022
Krem z białych warzyw (1,2,3)
Paprykarz z indyka
Ryż na sypko
Jogurt pitny
Owoc

 

Czwartek - 27 -10-2022
Zupa krupnik jaglany (1,3,) ,
Klops wieprzowy z ziołami, ( 2,4),
Marchewka zasmażana z groszkiem (2)
Ziemniaki z zieleniną (1)
Sok 200ml

 

Piątek – 28 -10-20212
Zupa jesienna (1,2,3)
Filet rybny panierowany (2.4,5)
Surówka dunajska
Ziemniaki z pietruszką, (1)
Sok KUBUŚ 100%

 

Informujemy, że planowany jadłospis może ulec zmianie, z przyczyn od nas niezależnych np. niedostępność danego produktu.

 

Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679
b.peplinska@sp65.bydgoszcz.pl​

 

Alergeny

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

DRODZY RODZICE I OPIEKUNOWIE!
W naszej kuchni mogą być używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe. W każdym naszym jadłospisie znajdują się oznaczenia alergenów, występujących w danym posiłku, zgodnie z tabelą poniżej.

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ALERGENY WG ROZPORZĄDZENIA

1. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą)
2. Gluten
3. Seler i produkty pochodne;
4. Jaja i produkty pochodne
5. Ryby i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Skorupiaki i produkty pochodne
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy
makadamia, a także produkty pochodne
9. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia
13. łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne