Jadłospis od 21-03 do 25-03-2022 r.

 

Poniedziałek – 21-03-2022
Zupa ziemniaczana z majerankiem i śmietaną (1,2,3,)
Gulasz po meksykańsku ( 2 ),
Kasz bulgur na sypko
Kompot owocowy ( 15 )
Jogurt 8 zbóż

 

Wtorek – 22-03-2022
Rosół królewski (3)
Filet z kurczaka panierowany
Ziemniaki z zieleninką (1)
Surówka z marchwi i jabłka z rodzynkami
Sok jabłkowy 200 ml

 

Środa – 23-03-2022
Zupa z fasoli szparagowej z mięsem (1,2,3)
Klopsiki wieprzowo-drobiowe gotowane (4)
Buraczki czerwone zasmażane
Ziemniaki z pietruszką (1)
Sok tłoczony
Baton zbożowy

 

Czwartek - 24-03-2022
Żurek z ziemniakami (2,3)
Filet rybny zapiekany z serem (5)
Surówka z selera z brzoskwinią i żurawiną
Ziemniaki z pietruszką (1)
Galaretka owocowa do picia

 

Piątek – 25-03-2022
Barszcz ukraiński (2,3)
Kopytka ziemniaczane z polewą cebulową (2,4)
Kapusta kiszona zasmażana (15)
Sok 100% Kubuś

 

 

Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679​

 

Alergeny
(1) Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą)
(2) Gluten
(3) Seler i produkty pochodne;
(4) Jaja i produkty pochodne
(5) Ryby i produkty pochodne
(6) Soja i produkty pochodne
(7) Skorupiaki i produkty pochodne
(8) Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne
(9) Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
(10) Gorczyca i produkty pochodne;
(11) Nasiona sezamu i produkty pochodne;
(12) Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej
10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą
zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia
(13) Łubin i produkty pochodne
(14) Mięczaki i produkty pochodne
(15) Miód