Jadłospis od 19-09 do 23-09-2022 r.

 

Poniedziałek – 19-09-2021

Zupa pomidorowa z makaronem (1,3,) ,
kotlet pożarski ( 4),
fasolka szparagowa z masłem,
ziemniaki z natką pietruszki, (1)
sok tłoczony jabłkowo- marchewkowy,

Wtorek – 20-09-2021
Zupa ziemniaczana z mięsem (1,2,3),
gulasz wieprzowy z mieszanką warzyw ( 2),
kasza bulgur na sypko ,
sok pomarańczowy ,

Środa –21-09-2021
Zupa ogórkowa z mięsem ( 1,2,3),
pierogi leniwe z masłem (1,2,4),
galaretka owocowa do picia

 

Czwartek – 22-09-2021
Zupa fasolowa z mięsem (1,3),
leczo z indykiem ,
bułka grahamka ( 2),
kompot owocowy (15),

 

Piątek – 23-09-2021
Barszcz czerwony z makaronem ( 1,3),
filet rybny panierowany (2,4,5),
surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem,
ziemniaki z natką pietruszki,(1)
Woda z miętą i cytryną słodzona miodem (15) ,

 

Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679
b.peplinska@sp65.bydgoszcz.pl​


Alergeny
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

 

DRODZY RODZICE I OPIEKUNOWIE!
W naszej kuchni mogą być używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe. W każdym naszym jadłospisie znajdują się oznaczenia alergenów, występujących w danym posiłku, zgodnie z tabelą poniżej.

 

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ALERGENY WG ROZPORZĄDZENIA

1. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą)
2. Gluten
3. Seler i produkty pochodne;
4. Jaja i produkty pochodne
5. Ryby i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Skorupiaki i produkty pochodne
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy
makadamia, a także produkty pochodne
9. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia
13. łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne