Jadłospis od 18-10 do 22-10-2021 r.

Opublikowano: 2021-10-18 15:54

 

Poniedziałek – 18-10-2021

Zupa krupnik polski (1,2,3,) ,
Klops wieprzowy z ziołami, ( 2,4),
Marchewka zasmażana z groszkiem (2)
Ziemniaki z zieleniną
Sok tłoczony jabłkowy

Wtorek – 19-10-2021
Barszcz biały z mięsem i jajkiem ( 1,2,3)
Paluszki rybne z fileta (4,5),
Ziemniaki z pietruszką
Surówka z kapusty czerwonej z ogórkiem
Kompot truskawkowy

 

Środa – 20-10-2021
Krem z groszku zielonego z grzankami (1,2,3 )
Filet z kurczaka panierowany (2,4)
Surówka z białej rzodkwi z jabłkiem i rodzynkami
Ziemniaki z zieleninką
Sok Kubuś 100%

 

Czwartek - 21-10-2021

Rosolnik z kaszą manna i z serem (1,2,3)
Klopsiki wieprzowo drobiowe gotowane ( 4)
Sos pomidorowo-paprykowy,
Ziemniaki z pietruszką,
Warzywa blanszowane brokuł / kalafior z pieca
Koktajl mleczno- owocowy

 

Piątek – 22-10-2021
Kapuśniak mazurski z kaszą (1,2,3)
Pierogi serowo-jagodowe z jogurtem
Galaretka do picia


Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679

 

Alergeny
(1) Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą)
(2) Gluten
(3) Seler i produkty pochodne;
(4) Jaja i produkty pochodne
(5) Ryby i produkty pochodne
(6) Soja i produkty pochodne
(7) Skorupiaki i produkty pochodne
(8) Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne
(9) Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
(10) Gorczyca i produkty pochodne;
(11) Nasiona sezamu i produkty pochodne;
(12) Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą
zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
(13) Łubin i produkty pochodne
(14) Mięczaki i produkty pochodne
(15) Miód