Jadłospis od 18.01.2021 do 22.01.2021 r.

Opublikowano: 2021-01-17 16:42

 

Poniedziałek – 18.01.2021

Zupa kapuśniak z białej kapusty na wywarze mięsno-jarzynowym z koperkiem, makaron w sosie bolognese, mus owocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten.

Wtorek – 19.01.2021

Rosół królewski na wywarze mięsno jarzynowym, sznycel wieprzowy panierowany, mieszanka warzywna z pieca, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowy tłoczony.
alergeny: seler, jaja, zboża zawierające gluten.

 

Środa – 20.01.2021

Zupa ziemniaczana z majerankiem i śmietana na wywarze jarzynowym, paluszki rybne z fileta, surówka wiosenna, ziemniaki zapiekane, galaretka owocowa do picia.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, miód, ryba.

 

Czwartek – 21.01.2021

Zupa szczawiowa z jajkiem i ryżem na wywarze mięsno-jarzynowym klopsiki wieprzowo-drobiowe gotowane w sosie śmietanowym, buraczki, ziemniaki z natką pietruszki, sok pomarańczowy 100%.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

 

Piątek – 22.01.2021

Zupa barszcz ukraiński z wędzonką na wywarze jarzynowym, naleśniki z serem i malinami, sok Kubuś Go 300ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja.

 

Życzymy smacznego!!!

INTENDENT
Bożena Peplińska