Jadłospis od 17-10 do 21-10-2022 r.

 

Poniedziałek – 17-10-2022
Zupa pieczarkowa z ziemniakami (1,2,3,) ,
Gulasz po meksykańsku, ( 2),
Kasza wiejska (1)
Sok tłoczony owocowo-warzywny
Mus owocowy

 

Wtorek – 19-10-2022
Barszcz biały z mięsem i jajkiem ( 1,2,3)
Paluszki rybne z fileta (4,5),
Ziemniaki z pietruszką (1)
Surówka z kapusty czerwonej z ogórkiem
Kompot wieloowocowy

 

Środa – 20 -10-2022
Krem z dyni z grzankami (1,2,3 )
Filet z kurczaka panierowany (2,4)
Surówka z białej rzodkwi z jabłkiem i rodzynkami
Ziemniaki z zieleninką (1)
Koktajl mleczno owocowy

 

Czwartek - 21 -10-2022
Rosolnik z kaszą manna i z serem (1,2,3)
Klopsiki wieprzowo drobiowe gotowane ( 4)
Sos pomidorowo-paprykowy,
Ziemniaki z pietruszką, (1)
Warzywa blanszowane z pieca
Lemoniada

 

Piątek – 22 -10-2022
Kapuśniak mazurski z kaszą (1,2,3)
Pierogi serowe z malinami
Galaretka do picia
Jabłko

 

Informujemy, że planowany jadłospis może ulec zmianie, z przyczyn od nas niezależnych np. niedostępność danego produktu.

 

Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679
b.peplinska@sp65.bydgoszcz.pl​

 

Alergeny
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

DRODZY RODZICE I OPIEKUNOWIE!
W naszej kuchni mogą być używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe. W każdym naszym jadłospisie znajdują się oznaczenia alergenów, występujących w danym posiłku, zgodnie z tabelą poniżej.

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ALERGENY WG ROZPORZĄDZENIA

1. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą)
2. Gluten
3. Seler i produkty pochodne;
4. Jaja i produkty pochodne
5. Ryby i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Skorupiaki i produkty pochodne
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy
makadamia, a także produkty pochodne
9. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia
13. łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne