Jadłospis od 13-11 do 17-11-2023 r.

 

Poniedziałek – 13-11-2023
Zupa gulaszowa (V) (1, 3)
Makaron z sosem carbonara ( 2),
Kompot owocowy (15)
Mus owocowy

Wtorek – 14-11-2023
Rosolnik z kaszą manną (II) (3)
Udko z kurczaka w sosie własnym
Surówka z marchewki
Ziemniaki z zieleniną (1)
Koktajl jogurtowo - owocowy

 

Środa – 15-11-2023
Krem z dyni ((VI) (1,3)
Medalion panierowany z indyka( 2,4)
Ziemniaki z zieleniną (1)
Galaretka do picia

 

Czwartek - 16-11-2023
Zupa ziemniaczana ( III) (1,2,3)
Gołąbki po hiszpańsku
Ziemniaki z zieleniną (1)
Sok tłoczony
Owoc

 

Piątek – 17-11-2023
Zupa pomidorowa z makaronem (III) (1,2,3)
Kotlet mielony rybny ( 2,4,5)
Ziemniaki z zieleniną (1)
Surówka z białej rzodkwi
Sok wieloowocowy

Informujemy, że planowany jadłospis może ulec zmianie, z przyczyn od nas niezależnych np. niedostępność danego produktu.

 

Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679
b.peplinska@sp65.bydgoszcz.pl


Alergeny

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

DRODZY RODZICE I OPIEKUNOWIE!
W naszej kuchni mogą być używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe. W każdym naszym jadłospisie znajdują się oznaczenia alergenów, występujących w danym posiłku, zgodnie z tabelą poniżej.

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ALERGENY WG ROZPORZĄDZENIA

1. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą)
2. Gluten
3. Seler i produkty pochodne;
4. Jaja i produkty pochodne
5. Ryby i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Skorupiaki i produkty pochodne
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy
makadamia, a także produkty pochodne
9. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia
13. łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ( rodzaje wywarów do zup )

( I ) wywar jarzynowy
( II ) z mięsem drobiowym natką pietruszki na wywarze jarzynowym
( III ) z mięsem wieprzowym natką pietruszki na wywarze jarzynowym
( IV ) wywar mięsno - jarzynowy
( V ) z mięsem wołowo -wieprzowym natką pietruszki na wywarze jarzynowym