Jadłospis od 13-09 do 17-09-2021 r.

Opublikowano: 2021-09-10 16:48

 

Poniedziałek – 13-09-2021
Zupa pomidorowa z makaronem (1,3), kotlet pożarski (4), fasolka szparagowa z masłem, ziemniaki z natką pietruszki, sok tłoczony jabłkowo-marchewkowy, mus jabłkowy.

 

Wtorek – 14-09-2021
Zupa ziemniaczana z mięsem (1,2,3), gulasz wieprzowy z mieszanką warzyw (2), kasza bulgur na sypko, sok pomarańczowy, gruszka.

 

Środa –15-09-2021
Zupa ogórkowa z mięsem (1,2,3), pierogi leniwe z masłem (1,2,4), woda z miętą i cytryną słodzona miodem (15), nektarynka

 

Czwartek – 16-09-2021
Zupa fasolowa z mięsem (1,3), leczo z indykiem, bułka grahamka (2), kompot śliwkowy (15), banan.

 

Piątek – 17-09-2021
Barszcz czerwony z makaronem (1,3), filet rybny panierowany (2,4), surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem, ziemniaki z natką pietruszki, galaretka do picia, brzoskwinia.


Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679

 

 

Alergeny
(1) Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą)
(2) Gluten
(3) Seler i produkty pochodne;
(4) Jaja i produkty pochodne
(5) Ryby i produkty pochodne
(6) Soja i produkty pochodne
(7) Skorupiaki i produkty pochodne
(8) Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne
(9) Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
(10) Gorczyca i produkty pochodne;
(11) Nasiona sezamu i produkty pochodne;
(12) Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą
zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
(13) Łubin i produkty pochodne
(14) Mięczaki i produkty pochodne
(15) Miód