Jadłospis od 12.10.20 r. do 16.10.2020 r.

 

Poniedziałek – 12.10.2020 r.
Zupa kapuśniaczek z białej kapusty z mięsem na wywarze jarzynowym, zapiekanka ze szpinakiem i indykiem z ziołami, sok jabłkowo agrestowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko,

 

Wtorek – 13.10.2020 r.
Krupnik polski z mięsem i natka pietruszki na wywarze jarzynowym, udziec z kurczaka w sosie własnym, surówka z marchewki ,jabłka z rodzynkami, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowo – pomarańczowy 200 ml.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten,

 

Czwartek – 15.10.2020 r.
Rosolnik z mięsem, kaszką manną, serem na wywarze jarzynowym, filet rybny po cygańsku z warzywami, ziemniaki z natką pietruszki, galaretka cytrynowa do picia.

alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja. ryba,

 

Piątek – 16.10.2020 r.
Zupa ogórkowa z mięsem, natką pietruszki na wywarze jarzynowym, pierogi leniwe, sok 100% „Kubuś”.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.