Jadłospis od 05-12 do 09-12-2022

 

Poniedziałek – 05-12-202
Zupa krupnik jaglany ( IV ) ( 1,3)
Kotlet mielony wieprzowy (4)
Sałatka z buraczków
Ziemniaki z pietruszką (1)
Sok egzotyczny

 

Wtorek – 06-12-2022
Zupa fasolowa ( III ) (1,3)
Makaron carbonarra (1,2)
Kompot owocowy (15)
Baton zbożowy
Owoc

 

Środa – 07-12-2022
Zupa wiśniowa z makaronem
Udko pieczone (2)
Marchewka z groszkiem (2)
Ziemniaki z pietruszką (1)
Koktajl mleczno-owocowy

 

Czwartek - 08-12-2022
Zupa krem z białych warzyw ( IV ) (1,2,3)
Gulasz wieprzowy z mieszanką 3 składnikową (2)
Kasza bulgur
Woda z pomarańczą i miodem (15)
Owoc

 

Piątek – 09-12-2022
Zupa jesienna ( II ) (3)
Filet rybny panierowany (4,5)
Surówka z kapusty kiszonej
Ziemniaki z pietruszką (1)
Galaretka do picia

 

Informujemy, że planowany jadłospis może ulec zmianie, z przyczyn od nas niezależnych np. niedostępność danego produktu.

 

Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679
b.peplinska@sp65.bydgoszcz.pl​

 

Alergeny
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

DRODZY RODZICE I OPIEKUNOWIE!
W naszej kuchni mogą być używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe. W każdym naszym jadłospisie znajdują się oznaczenia alergenów, występujących w danym posiłku, zgodnie z tabelą poniżej.

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ALERGENY WG ROZPORZĄDZENIA

1. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą)
2. Gluten
3. Seler i produkty pochodne;
4. Jaja i produkty pochodne
5. Ryby i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Skorupiaki i produkty pochodne
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy
makadamia, a także produkty pochodne
9. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia
13. łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ( rodzaje wywarów do zup )

( I ) wywar jarzynowy
( II ) z mięsem drobiowym natką pietruszki na wywarze jarzynowym
( III ) z mięsem wieprzowym natką pietruszki na wywarze jarzynowym
( IV ) wywar mięsno - jarzynowy