Jadłospis od 05.10.20 r. do 09.10.2020 r.
Poniedziałek – 05.10.2020 r.
Zupa ziemniaczana z mięsem, majerankiem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz po meksykańsku, kasza wiejska na sypko z natką pietruszki, szejk mleczny.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko,
Wtorek – 06.10.2020 r.
Zupa z fasolki szparagowej z mięsem na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany, warzywa blanszowane, ziemniaki z natką pietruszki, koktajl mleczno-owocowy.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten, jaja.
Środa – 07.10.2020 r.
Zupa kalafiorowa z makaronem i śmietaną na wywarze mięsno – jarzynowym, klopsiki wieprzowo – drobiowe z warzywami w sosie pieczarkowym, surówka z selera z brzoskwinią i żurawiną, ziemniaki z natką pietruszki, sok pomarańczowy.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten, jaja.
Czwartek – 08.10.2020 r.
Zupa jesienna z mięsem i makaronem na wywarze jarzynowym, knedle śliwkowe ze śmietaną, sok jabłkowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.
Piątek – 09.10.2020 r.
Barszcz biały z mięsem, jajkiem i śmietaną na wywarze jarzynowym z natką pietruszki, filet z dorsza soute w sosie pomidorowo-paprykowym, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki z natką pietruszki, galaretka owocowa do picia.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, ryba, miód.