Jadłospis od 04-04 do 08-04-2022

 

Poniedziałek – 04-04-2022

Zupa jarzynowa wiejska (1,2,3,) ,
Makaron w sosie bolońskim( 2),
Serek homogenizowany,(1)
Kompot jabłkowy (15)

 

Wtorek – 05-04-2022
Zupa kalafiorowa z makaronem ( 1,2,3),
Klopsiki drobiowo-wieprzowe pieczone (2,4),
Surówka meksykańska (10,15)
Ziemniaki z natką pietruszki’( 1)
Sok owocowy 100% ,200 ml

 

Środa –06-04-2022
Zupa krupnik ryżowy z mięsem (1,2,3),
Udziec z kurczaka pieczony ( 2),
Ziemniaki z natką pietruszki ( 1),
Fasolka szparagowa z masełkiem
Koktajl mleczno – brzoskwiniowy (1)

 

Czwartek – 07-04-2022
Zupa Żurek z ziemniakami (1,2,3),
Filet rybny w sosie cytrynowym ( 1,2,4,5),
Warzywa blanszowane z pieca
Ziemniaki z natką pietruszki (1),
Galaretka do picia


Piątek – 08-04-2022
Zupa parzybroda z mięsem ( 1,2,3),
Naleśniki z serem twarogowym z truskawkami (1,2,4),
Woda z miętą i cytryną słodzona miodem (15),

 

Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679​

 

Alergeny
(1) Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą)
(2) Gluten
(3) Seler i produkty pochodne;
(4) Jaja i produkty pochodne
(5) Ryby i produkty pochodne
(6) Soja i produkty pochodne
(7) Skorupiaki i produkty pochodne
(8) Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne
(9) Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
(10) Gorczyca i produkty pochodne;
(11) Nasiona sezamu i produkty pochodne;
(12) Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej
10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą
zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia
(13) Łubin i produkty pochodne
(14) Mięczaki i produkty pochodne
(15) Miód