Jadłospis od 03-11 do 07-11-2025 r.
Poniedziałek – 03-11-2025
Barszcz ukraiński (III) (9,11)
Makaron w sosie carbonara (3,4,9,10)
Sok jabłkowy
Mus owocowy
Wtorek – 04-11-2025
Zupa ziemniaczana (III) (7,9,11)
Gulasz meksykański (9)
Kasza bulgur
Kompot owocowy
Jogurt (7)
Środa – 05-11-2025
Rosół królewski (II) (11)
Kotlet Pożarski (5,9,10)
Ziemniaki z zieleninką (7)
Marchewka MINI z masełkiem (7)
Koktajl jogurtowo – owocowy (7)
Czwartek – 06-11-2025
Zupa brokułowa z makaronem (IV) (7,9,11)
Kopytka ziemniaczane z polewą mięsno- cebulową (5,9)
Kapusta kiszona zasmażana (9)
Galaretka owocowa do picia
Piątek - 07-11-2025
Zupa owocowa z makaronem ( 9)
Paluszki rybne z fileta (5,9)
Ziemniaki z zieleninką (7)
Sałata lodowa w sosie winegret
Lemoniada
Informujemy, że planowany jadłospis może ulec zmianie, z przyczyn od nas niezależnych np. niedostępność danego produktu.
Życzymy smacznego !!!
INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679
b.peplinska@sp65.bydgoszcz.pl
Alergeny
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
DRODZY RODZICE I OPIEKUNOWIE!
W naszej kuchni mogą być używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe. W każdym naszym jadłospisie znajdują się oznaczenia alergenów, występujących w danym posiłku, zgodnie z tabelą poniżej.
OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ALERGENY WG ROZPORZĄDZENIA
(1) Orzechy ziemne
(2) Orzechy inne w tym laskowe,
(3) Soja
(4) Gorczyca
(5) Jaja
(6) Łubin
(7) Mleko
(8) Ryby i produkty pochodne
(9) Zboża zawierające gluten
(10) Sezam
(11) Seler
(12) Dwutlenek siarki
(13) Mięczaki
(14) Skorupiaki
OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ( rodzaje wywarów do zup )
( I ) wywar jarzynowy
( II ) wywar jarzynowy z mięsem drobiowym i natką pietruszki
( III ) wywar jarzynowy z mięsem wieprzowym i natką pietruszki
( IV ) wywar mięsno - jarzynowy
( V ) wywar jarzynowy z mięsem wołowo-wieprzowym i natką pietruszki
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany , cukier, rozmaryn, lubczyk, cynamon, cząber, kminek, kolendra.
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie (przy każdym daniu numer alergenu).