Jadłospis od 03-10 do 07-10-2022 r.

 

Poniedziałek – 03-10-2022
Zupa brokułowa z ziemniakami (1,2,3)
Filet z kurczaka w sosie słodko- kwaśnym (2)
Ryż na sypko
Galaretka owocowa do picia

 

Wtorek – 04-10-2022
Zupa z fasoli szparagowej z mięsem (1,2,3,)
Filet rybny zapiekany z serem (5)
Ziemniaki z pietruszką (1)
Sałata lodowa z sosem winegret ( 10,15)
Sok jabłkowy tłoczony

 

Środa –05-10-2022
Zupa szczawiowa z jajkiem ( 1,3,4)
Gołąbki po hiszpańsku (2,3,4)
Ziemniaki z pietruszką (1)
Sok 100% owocowy 0,2 l

 

Czwartek – 06-10-2022
Rosół królewski (3)
Sznycel wieprzowy panierowany ((2,4 )
Mizeria z koperkiem (1)
Ziemniaki z pietruszką (1)
Kompot owocowy (15)

 

Piątek – 07-10-2022
Zupa gulaszowa (2,3)
Kopytka ziemniaczane z polewą mięsno-cebulową (1,4,)
Kapusta kiszona zasmażana (2,15)
Sok wieloowocowy

 

Informujemy, że planowany jadłospis może ulec zmianie, z przyczyn od nas niezależnych np. niedostępność danego produktu.

 

Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679
b.peplinska@sp65.bydgoszcz.pl​


Alergeny
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

DRODZY RODZICE I OPIEKUNOWIE!
W naszej kuchni mogą być używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe. W każdym naszym jadłospisie znajdują się oznaczenia alergenów, występujących w danym posiłku, zgodnie z tabelą poniżej.

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ALERGENY WG ROZPORZĄDZENIA

1. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą)
2. Gluten
3. Seler i produkty pochodne;
4. Jaja i produkty pochodne
5. Ryby i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Skorupiaki i produkty pochodne
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy
makadamia, a także produkty pochodne
9. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia
13. łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne