Jadłospis od 03-06 do 07-06-2024 r.

 

Poniedziałek – 03-06-2024
Zupa kalafiorowa z ziemniakami (III) (1,2,3)
Zapiekanka ze szpinakiem i indykiem
Kompot owocowy (15)
Jogurt

 

Wtorek – 04-06-2024
Zupa ziemniaczana (III ) (1,2,3)
Gołąbki po hiszpańsku (2,4)
Ziemniaki z zieleniną (1)
Sok jabłkowy
Mus owocowy

 

Środa – 05-06-2024
Zupa z fasolki szparagowej (III) (1,2,3)
Nuggetsy szkolne (2,4)
Marchewka z groszkiem
Ziemniaki z zieleniną (1)
Koktajl owocowy

 

Czwartek - 06-06-2024
Zupa chłopska (III) (1,2,3)
Pierogi leniwe (1,2,4)
Woda z miodem i cytryną (15)
Owoc

 

Piątek – 07-06-2024
Żurek z ziemniakami (III) (1,2,3)
Filet rybny panierowany (2,4,5)
Ziemniaki z zieleniną (1)
Sałata lodowa z sosem winegret (10,15)
Sok pomarańczowy


Informujemy, że planowany jadłospis może ulec zmianie, z przyczyn od nas niezależnych np. niedostępność danego produktu.

 

Życzymy smacznego !!!

INTENDENT
Szkoły Podstawowej 65 w Bydgoszczy
Bożena Peplińska
728-581-679
b.peplinska@sp65.bydgoszcz.pl

 

 

Alergeny

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

DRODZY RODZICE I OPIEKUNOWIE!
W naszej kuchni mogą być używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe. W każdym naszym jadłospisie znajdują się oznaczenia alergenów, występujących w danym posiłku, zgodnie z tabelą poniżej.

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ALERGENY WG ROZPORZĄDZENIA

1. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą)
2. Gluten
3. Seler i produkty pochodne;
4. Jaja i produkty pochodne
5. Ryby i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Skorupiaki i produkty pochodne
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy
makadamia, a także produkty pochodne
9. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia
13. łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

OZNACZENIE W JADŁOSPISIE ( rodzaje wywarów do zup )

( I ) wywar jarzynowy
( II ) z mięsem drobiowym natką pietruszki na wywarze jarzynowym
( III ) z mięsem wieprzowym natką pietruszki na wywarze jarzynowym
( IV ) wywar mięsno - jarzynowy
( V ) z mięsem wołowo -wieprzowym natką pietruszki na wywarze jarzynowym