Jadłospis od 11.03.19 r. do 15.03.19 r.
Dodane przez M_Domanska dnia 08.03.2019 19:42
Jadłospis od 11.03.19 r. do 15.03.19 r.

Treść rozszerzona

Jadłospis od 11.03.19 r. do 15.03.19 r.

Poniedziałek – 11.03.2019 r.

Zupa ogórkowa z mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, zapiekanka z szynką i warzywami, sos paprykowo-pomidorowy, sok jabłkowo-rabarbarowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Wtorek – 12.03.2019 r.

Krupnik polski z mięsem drobiowym, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, sznycel wieprzowy panierowany, kapusta czerwona zasmażana, ziemniaki z natką pietruszki, koktajl mleczno-owocowy, pomarańcza.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko.

Środa – 13.03.2019 r.

Zupa pomidorowa z makaronem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, filet rybny panierowany, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem, ziemniaki z natką pietruszki, kompot truskawkowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, ryba, miód.

Czwartek  – 14.03.2019 r.

Zupa z fasolki szparagowej z koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, paprykarz z indyka, ryż na sypko, sok jabłkowo-porzeczkowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Piątek – 15.03.2019 r.

Kapuśniak mazurski z kaszą, mięsem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, naleśniki z serem twarogowym, sok „Kubuś” 300ml. .
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.