Jadłospis od 18.02.19 r. do 22.02.19 r.
Dodane przez M_Domanska dnia 15.02.2019 13:22
Jadłospis od 18.02.19 r. do 22.02.19 r.

Treść rozszerzona

Jadłospis od 18.02.19 r. do 22.02.19 r.

Poniedziałek – 18.02.2019 r.

Marchwianka z zacierką, koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, klops wieprzowy z ziołami, sałatka z buraczków, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowo-rabarbarowy, banan.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Wtorek – 19.02.2019 r.

Parzybroda z mięsem i koperkiem na wywarze jarzynowym, makaron w sosie bolońskim, napój mleczny.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja.

Środa – 20.02.2019 r.

Krupnik polski z mięsem drobiowym, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, kotlet pożarski, ziemniaki z natką pietruszki, fasolka szparagowa z masłem, kompot wieloowocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, miód.

Czwartek  – 21.02.2019 r.

Barszcz czerwony z ziemniakami, natką pietruszki i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, gulasz z indyka, surówka z białej rzodkwi, kluski śląskie, koktajl mleczno-owocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Piątek – 22.02.2019 r.

Zupa pomidorowa z mięsem, ryżem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, paluszki rybne z fileta, ziemniaki zapiekane, sałata lodowa z sosem winegret, sok jabłkowo-gruszkowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, ryba, miód.