Jadłospis od 4.02.19 r. do 8.02.19 r.
Dodane przez M_Domanska dnia 01.02.2019 15:48
Jadłospis od 4.02.19 r. do 8.02.19 r.

Treść rozszerzona

Jadłospis od 4.02.19 r. do 8.02.19 r.

Poniedziałek – 4.02.2019 r.

Zupa ziemniaczana z mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz wieprzowy z mieszanką warzywną, kasza bulgur na sypko, kompot śliwkowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, miód.

Wtorek – 5.02.2019 r.

Rosolnik z kaszką manną, mięsem, serem żółtym i koperkiem na wywarze jarzynowym, kotlet mielony wieprzowy, mizeria ze śmietaną, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowy 200ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Środa – 6.02.2019 r.

Zupa fasolowa z mięsem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, burgery rybne w pomidorach, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowo-rabarbarowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, ryba.

Czwartek  – 7.02.2019 r.

Zupa brokułowa z ziemniakami, koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, zapiekanka makaronowa z indykiem i ketchupem, mandarynka, kompot wiśniowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, miód.

Piątek – 8.02.2019 r.

Barszcz ukraiński z mięsem, koperkiem i śmietaną na wywarze jarzynowym, kopytka ziemniaczane z polewą mięsno-cebulową, kapusta kiszona zasmażana, sok „Kubuś” 300ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, miód.