Jadłospis od 26.11.18 r. do 30.11.18 r.
Dodane przez M_Domanska dnia 24.11.2018 06:19
Jadłospis od 26.11.18 r. do 30.11.18 r.

Treść rozszerzona

Jadłospis od 26.11.18 r. do 30.11.18 r.

Poniedziałek – 26.11.2018 r.

Krupnik polski z mięsem drobiowym, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, makaron w sosie bolońskim, mandarynka, sok 100% 200ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja.

Wtorek – 27.11.2018 r.

Zupa jesienna z makaronem, mięsem i koperkiem na wywarze jarzynowym, kotlet mielony rybny, surówka z selera z brzoskwinią i żurawiną, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowo-rabarbarowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, ryba.

Środa – 28.11.2018 r.

Rosół królewski z mięsem drobiowym, natką pietruszki  i śmietaną na wywarze jarzynowym, udziec z kurczaka pieczony, ziemniaki z natką pietruszki, marchewka z groszkiem zasmażana, kompot wiśniowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, miód.

Czwartek  – 29.11.2018 r.

Zupa z fasolki szparagowej z koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, schab pieczony w sosie własnym, kasza bulgur na sypko, kapusta kiszona zasmażana, sok jabłkowo-gruszkowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Piątek – 30.11.2018 r.

Kapuśniak mazurski z kaszą, mięsem i koperkiem na wywarze jarzynowym, naleśniki z serem twarogowym i owocem mango, kompot truskawkowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, miód.