Jadłospis od 5.11.18 r. do 9.11.18 r.
Dodane przez M_Domanska dnia 02.11.2018 19:53
Jadłospis od 5.11.18 r. do 9.11.18 r.

Treść rozszerzona

Jadłospis od 5.11.18 r. do 9.11.18 r.

Poniedziałek – 5.11.2018 r.

Zupa jesienna z makaronem i mięsem na wywarze jarzynowym, bigos z kapusty mieszanej z mięsem wieprzowym, bułka grahamka, sok jabłkowo-rabarbarowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten.

Wtorek – 6.11.2018 r.

Zupa marchwianka z zacierką koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, stek drobiowy w sosie zaprawianym śmietaną, sałata lodowa z sosem winegret, ziemniaki z natką pietruszki, sok 100% - 200ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, miód.

Środa  – 7.11.2018 r.

Barszcz biały z mięsem, jajkiem, natką pietruszki  i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet rybny po cygańsku, ziemniaki z natką pietruszki, kompot wieloowocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, miód, ryba.

Czwartek – 8.11.2018 r.

Rosolnik z mięsem drobiowym, kaszką manną, serem żółtym i koperkiem na wywarze jarzynowym, klopsiki drobiowo-wieprzowe gotowane, sos śmietanowy, buraczki zasmażane, ziemniaki z natką pietruszki, jogurt dwukomorowy z owocami.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Piątek – 9.11.2018 r.

Zupa gulaszowa z mięsem wołowym i wieprzowym oraz natką pietruszki na wywarze jarzynowym, kopytka ziemniaczane z polewą mięsno-cebulową, kapusta kiszona zasmażana, sok multiwitamina.
alergeny: seler, jaja, zboża zawierające gluten, miód.