Jadłospis od 22.10.18 r. do 26.10.18 r.
Dodane przez M_Domanska dnia 20.10.2018 20:52
Jadłospis od 22.10.18 r. do 26.10.18 r.

Treść rozszerzona

Jadłospis od 22.10.18 r. do 26.10.18 r.

Poniedziałek – 22.10.2018 r.

Zupa fasolowa z mięsem, parówką i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, zapiekanka z mięsem z indyka i szpinakiem z ketchupem, kompot malinowy.
alergeny: mleko, seler, miód zboża zawierające gluten, jaja.

Wtorek – 23.10.2018 r.

Zupa krem z dyni ze śmietaną i szczypiorkiem na wywarze mięsno-jarzynowym, kotlet mielony wieprzowy, mizeria z koperkiem, ziemniaki z natką pietruszki, sok „Kubuś” 300ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja,

Środa – 24.10.2018 r.

Barszcz czerwony z ziemniakami, natką pietruszki i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, udziec z kurczaka w sosie własnym, surówka z marchwi,  jabłek i rodzynkami, ryż zapiekany z kukurydzą, koktajl mleczno-owocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Czwartek – 25.10.2018 r.

Żurek z ziemniakami, śmietaną i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, filet rybny panierowany, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowo-porzeczkowy tłoczony .
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, miód, ryba.

Piątek – 26.10.2018 r.

Parzybroda z mięsem i koperkiem na wywarze jarzynowym, pierogi leniwe z masłem, mus owocowy.
alergeny: seler, jaja, zboża zawierające gluten, mleko.


Szczegółowy skład potraw oraz alergenów do wglądu u intendenta szkoły.