Jadłospis od 5.03.18 r. do 9.03.18 r.
Dodane przez M_Domanska dnia 04.03.2018 18:08
Jadłospis od 5.03.18 r. do 9.03.18 r.

Treść rozszerzona

Jadłospis od 5.03.18 r. do 9.03.18 r.

Poniedziałek – 5.03.2018 r.

Zupa fasolowa z mięsem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, makaron w sosie bolońskim, pomarańcza, sok jabłkowy tłoczony.
alergeny:  seler, zboża zawierające gluten, jajka, mleko.

Wtorek – 6.03.2018 r.

Krupnik polski z mięsem drobiowym, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, stek z indyka w sosie zaprawianym śmietaną, sałata lodowa w sosie winegret, ziemniaki z natką pietruszki, koktajl mleczno-owocowy.
alergeny:  seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, miód.

Środa – 7.03.2018 r.

Zupa ogórkowa z mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, pierogi leniwe z masłem, sok 100% - 200ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Czwartek – 8.03.2018 r.

Kapuśniak z kapusty białej z pomidorami, mięsem, koperkiem i śmietaną na wywarze jarzynowym, kotlet mielony wieprzowy, mizeria ze śmietaną, jogurtem i koperkiem, ziemniaki z natką pietruszki, kompot wieloowocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, miód.

Piątek – 9.03.2018 r.

Marchwianka z zacierką, koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, filet z dorsza w sosie cytrynowym, ziemniaki z natką pietruszki, warzywa blanszowane, sok multiwitamina.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, ryba.