Jadłospis od 26.02.18 r. do 2.03.18 r.
Dodane przez M_Domanska dnia 26.02.2018 13:28
Jadłospis od 26.02.18 r. do 2.03.18 r.

Treść rozszerzona
Jadłospis od 26.02.18 r. do 2.03.18 r.

Poniedziałek – 26.02.2018 r.

Zupa ziemniaczana z mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, zapiekanka z szynką i warzywami z ketchupem, sok jabłkowo-gruszkowy.
alergeny:  seler, zboża zawierające gluten, jajka, mleko.

Wtorek – 27.02.2018 r.

Rosół królewski z gwiazdeczkami, mięsem drobiowym i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, kotlet pożarski, marchewka z groszkiem zasmażana, ziemniaki z natką pietruszki, kompot truskawkowy.
alergeny:  seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, miód.

Środa – 28.02.2018 r.

Barszcz ukraiński z wędzonką, koperkiem i śmietaną na wywarze jarzynowym, kopytka ziemniaczane z polewą mięsno-cebulową, kapusta kiszona zasmażana, sok „Kubuś”.
alergeny:  seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Czwartek – 1.03.2018 r.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, gulasz po meksykańsku, kasza wiejska na sypko, sok jabłkowy    z dodatkiem kwiatu czarnego bzu.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Piątek – 2.03.2018 r.

Zupa pomidorowa z mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet rybny panierowany, surówka z kapusty białej z chrzanem, ziemniaki z natką pietruszki, kompot malinowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, ryba, miód.