Jadłospis od 8.01.18 r. do 12.01.18 r.
Dodane przez M_Domanska dnia 07.01.2018 15:09
Jadłospis od 8.01.18 r. do 12.01.18 r.

Treść rozszerzona

Jadłospis od 8.01.18 r. do 12.01.18 r.

Poniedziałek – 8.01.2018 r.

Parzybroda z mięsem i koperkiem na wywarze jarzynowym, zapiekanka makaronowa z mięsem drobiowym, warzywami i serem,, sos pomidorowo-paprykowy, kompot malinowy.
alergeny:  seler, zboża zawierające gluten, jajka, miód

Wtorek – 9.01.2018 r.

Rosół królewski z mięsem drobiowym i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, kotlet pożarski, marchewka z groszkiem zasmażana, ziemniaki z natką pietruszki, koktajl mleczno-owocowy.
alergeny:  seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, miód.

Środa – 10.01.2018 r.

Zupa śliwkowa z makaronem, klops wieprzowy po chłopsku, sałatka z kapusty czerwonej z jabłkiem i żurawiną, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowo-gruszkowy tłoczony.
alergeny:  zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Czwartek – 11.01.2018 r.

Barszcz biały z mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, gołąbki po hiszpańsku, ziemniaki z natką pietruszki, sok „Kubuś” 300g.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Piątek – 12.01.2018 r.

Zupa z fasolki szparagowej z koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, filet rybny panierowany, surówka z selera z brzoskwinią i rodzynkami, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, ryba.