Jadłospis od 20.11.17 r. do 24.11.17 r.
Dodane przez M_Domanska dnia 17.11.2017 22:25
Jadłospis od 20.11.17 r. do 24.11.17 r.

Treść rozszerzona

Jadłospis od 20.11.17 r. do 24.11.17 r.

Poniedziałek – 20.11.2017 r.
Zupa grochowa z mięsem, wędzonką i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, makaron w sosie bolońskim, sok „Kubuś” 300ml.
alergeny:  seler, zboża zawierające gluten.

Wtorek – 21.11.2017 r.

Barszcz czerwony z makaronem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, sznycel wieprzowy panierowany, marchewka z groszkiem zasmażana, ziemniaki z natką pietruszki, koktajl mleczno-owocowy.
alergeny:  zboża zawierające gluten, mleko, seler.

Środa – 22.11.2017 r.

Krupnik polski z mięsem drobiowym, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz wieprzowy z warzywami, ziemniaki z natką pietruszki, mandarynka, sok jabłkowo-gruszkowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Czwartek – 23.11.2017 r.

Zupa ogórkowa z mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, pierogi z serem twarogowym i śmietaną, sok pomarańczowy.
alergeny:  seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko.

Piątek – 24.11.2017 r.

Zupa jarzynowa z mięsem, koperkiem i śmietaną na wywarze jarzynowym, paluszki rybne z fileta, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowo-wiśniowy tłoczony.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten, jajka, ryba.