Jadłospis od 30.10.17 r. do 3.11.17 r.
Dodane przez M_Domanska dnia 27.10.2017 22:48
Jadłospis od 30.10.17 r. do 3.11.17 r.

Treść rozszerzona

Jadłospis od 30.10.17 r. do 3.11.17 r.

Poniedziałek – 30.10.2017 r.
Zupa fasolowa z mięsem, wędliną i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, makaron w sosie carbonara, mandarynki, sok tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko.

Wtorek – 31.10.2017 r.

Marchwianka z zacierką, koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, schab wieprzowy duszony, kapusta kiszona zasmażana, kluski śląskie, kompot śliwkowy.
alergeny:  zboża zawierające gluten, mleko, seler, jaja, miód.

Czwartek – 2.11.2017 r.

Zupa szczawiowa z ryżem, jajkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, medalion panierowany z indyka, marchewka zasmażana z groszkiem i kukurydzą, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Piątek – 3.11.2017 r.

Żurek z ziemniakami, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet rybny po cygańsku, ziemniaki z natką pietruszki, sok tłoczony.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten, jajka, ryba.