SP 65 Bydgoszcz
26.06.2019 18:57

Jadłospis od 25.02.19 r. do 1.03.19 r.

· M_Domanska dnia 24.02.2019 21:34 · Drukuj
Stołówka

Jadłospis od 25.02.19 r. do 1.03.19 r.

Poniedziałek – 25.02.2019 r.

Kapuśniak z kapusty białej z pomidorami, mięsem, koperkiem i śmietaną na wywarze jarzynowym, udziec z kurczaka pieczony, ryż z kukurydzą zapiekany, marchewka z groszkiem zasmażana, mus owocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Wtorek – 26.02.2019 r.

Krem z brokułów z makaronem, śmietaną i koperkiem na wywarze mięsno-jarzynowym, gulasz po meksykańsku, ziemniaki z zieleninką, kompot z owoców mieszanych.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, miód.

Środa – 27.02.2019 r.

Rosół drobiowo-wieprzowy z makaronem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, klopsiki drobiowo-wieprzowe gotowane, sos śmietanowy, buraczki zasmażane, sok jabłkowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Czwartek  – 28.02.2019 r.

Zupa grochowa z mięsem, wędzonką i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, filet z dorsza saute, sos cytrynowy, sałatka z kapusty czerwonej z jabłkiem, ziemniaki z natką pietruszki, jogurt owocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, ryba.

Piątek – 1.03.2019 r.

Zupa jarzynowa wiejska z mięsem i koperkiem na wywarze jarzynowym, łazanki z parówką, kapustą i grzybami, sok multiwitamina.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja.