SP 65 Bydgoszcz
25.05.2019 17:05

Jadłospis od 28.01.19 r. do 1.02.19 r.

· M_Domanska dnia 25.01.2019 19:42 · Drukuj
Stołówka

Jadłospis od 28.01.19 r. do 1.02.19 r.

Poniedziałek – 28.01.2019 r.

Zupa jarzynowa chłopska z mięsem, wędliną i koperkiem na wywarze jarzynowym, makaron w sosie „carbonara”, sok jabłkowo-marchwiowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten.

Wtorek – 29.01.2019 r.

Krupnik ryżowy z mięsem drobiowym i koperkiem na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany, marchewka z groszkiem zasmażana, ziemniaki z natką pietruszki, kompot truskawkowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, miód.

Środa – 30.01.2019 r.

Barszcz czerwony z makaronem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, przysmak drobiowo-wieprzowy z dipem czosnkowym, ziemniaki z natką pietruszki, surówka z selera z brzoskwinią i żurawiną, woda z cytryną i miętą słodzona miodem.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, miód,.

Czwartek – 31.01.2019 r.

Zupa ogórkowa z mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, pierogi leniwe z masłem, mus owocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Piątek – 1.02.2019 r.

Zupa pomidorowa z ryżem, mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet rybny panierowany, surówka dunajska, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, ryba.