SP 65 Bydgoszcz
19.12.2018 11:18

Jadłospis od 19.11.18 r. do 23.11.18 r.

· M_Domanska dnia 18.11.2018 17:55 · Drukuj
Stołówka

Jadłospis od 19.11.18 r. do 23.11.18 r.

Poniedziałek – 19.11.2018 r.

Zupa parzybroda z mięsem i koperkiem na wywarze jarzynowym, zapiekanka makaronowa z szynką i warzywami, sok multiwitamina.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja.

Wtorek – 20.11.2018 r.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, paprykarz z indyka, ryż na sypko, koktajl mleczno-owocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Środa – 21.11.2018 r.

Zupa ogórkowa z mięsem, natką pietruszki  i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z dorsza saute, ziemniaki zapiekane z warzywami, sok jabłkowo-wiśniowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, ryba.

Czwartek  – 22.11.2018 r.

Barszcz czerwony zabielany z makaronem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, klops wieprzowy z ziołami, ziemniaki z natką pietruszki, surówka z białej rzodkwi z jabłkiem, jogurt owocowy, woda z miętą i pomarańczą słodzona miodem.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, miód.

Piątek – 23.11.2018 r.

Zupa fasolowa z mięsem, parówką i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, kopytka ziemniaczane z polewą mięsno-cebulową, kapusta biała zasmażana, mus owocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.