
Jadłospis od 13.11.18 r. do 16.11.18 r.
Wtorek – 13.11.2018 r.
Zupa pomidorowa z makaronem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, kotlet pożarski, mieszanka warzywna z masłem, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.
Środa – 14.11.2018 r.
Krupnik ryżowy z mięsem drobiowym i koperkiem na wywarze jarzynowym, klops wieprzowy po chłopsku, mizeria z koperkiem, ziemniaki z natką pietruszki, kompot malinowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, miód.
Czwartek – 15.11.2018 r.
Barszcz ukraiński z wędzonką, koperkiem i śmietaną na wywarze jarzynowym, knedle ze śliwkami i masłem, mandarynka, sok jabłkowo-gruszkowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.
Piątek – 16.11.2018 r.
Zupa jarzynowa z mięsem z indyka, koperkiem i śmietaną na wywarze jarzynowym, pulpety rybne w sosie cytrynowym, sałatka z kapusty czerwonej, ziemniaki z natką pietruszki, sok „Kubuś” 300ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, ryba.