SP 65 Bydgoszcz
10.12.2018 02:46

Jadłospis od 17.09.18 r. do 21.09.18 r.

· M_Domanska dnia 14.09.2018 18:47 · Drukuj
Stołówka

Jadłospis od 17.09.18 r. do 21.09.18 r.

Poniedziałek – 17.09.2018 r.

Zupa jarzynowa „wiejska” z mięsem i koperkiem na wywarze jarzynowym, makaron pełnoziarnisty w sosie bolońskim, jogurt, sok jabłkowy tłoczony z dodatkiem kwiatu czarnego bzu.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten,

Wtorek – 18.09.2018 r.

Krupnik polski z mięsem drobiowym, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, kotlet mielony wieprzowy, sałatka z buraczków z jabłkiem, ziemniaki z natką pietruszki, woda z miętą i cytryną słodzona miodem.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, miód.

Środa  – 19.09.2018 r.

Zupa pieczarkowa z makaronem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, udziec z kurczaka w sosie własnym, surówka z selera z brzoskwinią i żurawiną, ziemniaki z natką pietruszki, koktajl mleczno-owocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Czwartek – 20.09.2018 r.

Zupa ogórkowa z mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, pierogi leniwe z masłem, sok jabłkowo-porzeczkowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko.

Piątek – 21.09.2018 r.

Żurek z ziemniakami, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z dorsza atlantyckiego panierowany, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem, ziemniaki z natką pietruszki, kompot owocowy.
alergeny: jaja, miód, seler, zboża zawierające gluten, mleko, ryba.