SP 65 Bydgoszcz
24.09.2018 16:58

Jadłospis od 18.06.18 r. do 21.06.18 r.

· M_Domanska dnia 17.06.2018 17:12 · Drukuj
Stołówka
Jadłospis od 18.06.18 r. do 21.06.18 r.

Poniedziałek – 18.06.2018 r.

Kapuśniak mazurski z kaszą, mięsem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, pierogi leniwe, sok multiwitamina.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja.

Wtorek – 19.06.2018 r.

Krupnik polski z mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, udziec z kurczaka w sosie własnym, ziemniaki z natką pietruszki, warzywa z wody z masłem, sok tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Środa  – 20.06.2018 r.

Zupa ziemniaczana z pomidorami, natką pietruszki i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, zapiekanka makaronowa z indykiem i ketchupem, sok tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Czwartek – 21.06.2018 r.

Zupa pomidorowa z makaronem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, stek w sosie zaprawianym śmietaną, surówka z kapusty wczesnej, ziemniaki z natką pietruszki, sok wieloowocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, miód.