SP 65 Bydgoszcz
23.10.2018 05:33

Jadłospis od 14.05.18 r. do 18.05.18 r.

· M_Domanska dnia 11.05.2018 20:14 · Drukuj
Stołówka

Jadłospis od 14.05.18 r. do 18.05.18 r.

Poniedziałek – 14.05.2018 r.

Zupa ziemniaczana z mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, ryż na sypko, jogurt dwukomorowy z owocami.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Wtorek – 15.05.2018 r.

Rosolnik z kaszką manną, mięsem, serem żółtym i koperkiem na wywarze jarzynowym, klops po chłopsku z warzywami, ziemniaki z natką pietruszki, fasolka szparagowa z masłem, sok jabłkowo-wiśniowy tłoczony .
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Środa  – 16.05.2018 r.

Barszcz ukraiński z wędzonką, koperkiem i śmietaną na wywarze jarzynowym, kopytka ziemniaczane z polewą mięsno-cebulową, kapusta kiszona zasmażana, mus owocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, miód.

Czwartek – 17.05.2018 r.

Zupa szczawiowa z jajkiem, ryżem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, pulpety drobiowo-wieprzowe gotowane, sos śmietanowy, ziemniaki z natką pietruszki, sałatka z buraczków, sok 100% 200ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko.

Piątek – 18.05.2018 r.

Żurek z ziemniakami, kiełbasą, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet rybny w pomidorach, surówka z selera z brzoskwiniami, ziemniaki z natką pietruszki, kompot śliwkowy.
alergeny: jaja, mleko, ryba, miód, seler, zboża zawierające gluten.