SP 65 Bydgoszcz
17.08.2018 09:54

Jadłospis od 23.04.18 r. do 30.04.18 r.

· M_Domanska dnia 20.04.2018 13:57 · Drukuj
Stołówka

Jadłospis od 23.04.18 r. do 30.04.18 r.

Poniedziałek – 23.04.2018 r.

Zupa  jarzynowa po chłopsku z koperkiem na wywarze jarzynowym, makaron w sosie bolońskim, sok „Kubuś” 300ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja.

Wtorek – 24.04.2018 r.

Barszcz czerwony z makaronem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, stek drobiowy w sosie zaprawianym śmietaną, sałata lodowa z sosem winegret, ziemniaki z natką pietruszki, koktajl mleczno-owocowy .
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Środa  – 25.04.2018 r.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, gulasz meksykański, kasza wiejska na sypko, sok jabłkowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten.

Czwartek – 26.04.2018 r.

Kapuśniak mazurski z kaszą, mięsem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, pierogi z mięsem i cebulką, sok 100% - 200ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja.

Piątek – 27.04.2018 r.

Zupa owocowa z makaronem, paluszki rybne z fileta, surówka wiosenna, ziemniaki z natką pietruszki, woda z pomarańczą i miętą słodzona miodem.
alergeny: jaja, mleko, ryba, miód.

Poniedziałek – 30.04.2018 r.

Rosół królewski z gwiazdeczkami, mięsem drobiowym i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, kotlet pożarski, marchewka z groszkiem zasmażana, ziemniaki z natką pietruszki, kompot truskawkowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, miód.