SP 65 Bydgoszcz
21.04.2018 06:00

Jadłospis od 9.04.18 r. do 13.04.18 r.

· M_Domanska dnia 06.04.2018 15:40 · Drukuj
Stołówka

Jadłospis od 9.04.18 r. do 13.04.18 r.

Poniedziałek – 9.04.2018 r.

Zupa parzybroda z mięsem i koperkiem na wywarze jarzynowym, zapiekanka z indykiem i warzywami, sos węgierski, sok jabłkowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Wtorek – 10.04.2018 r.

Rosół królewski z gwiazdeczkami, mięsem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, udziec z kurczaka w sosie własnym, ziemniaki z natką pietruszki, surówka z marchwi z żurawiną, kompot z owoców mieszanych.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, miód.

Środa  – 11.04.2018 r.

Krupnik jaglany z mięsem drobiowym, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, sznycel wieprzowy panierowany, kapusta czerwona zasmażana, ziemniaki z natką pietruszki, „Kubuś” 300ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, ryba.

Czwartek – 12.04.2018 r.

Barszcz czerwony z ziemniakami, natką pietruszki i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, pierogi leniwe z masłem, kompot śliwkowy.
alergeny:  zboża zawierające gluten, jaja, mleko, miód.

Piątek – 13.04.2018 r.

Zupa pomidorowa z makaronem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, kotlet mielony rybny, surówka z kapusty białej, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowo-gruszkowy.
alergeny:  seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, ryba.