SP 65 Bydgoszcz
16.01.2019 03:08

Jadłospis od 19.03.18 r. do 23.03.18 r.

· M_Domanska dnia 19.03.2018 19:37 · Drukuj
Stołówka

Jadłospis od 19.03.18 r. do 23.03.18 r.

Poniedziałek – 19.03.2018 r.

Zupa gulaszowa z mięsem, natką pietruszki na wywarze jarzynowym, Makaron w sosie carbonara, sok „Kubuś” 300ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Wtorek – 20.03.2018 r.

Krupnik ryżowy z mięsem drobiowym i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, kotlet pożarski, surówka z marchwi z pomarańczą i żurawiną, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Środa – 21.03.2018 r.

Zupa pomidorowa z ryżem, mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, klopsiki drobiowo-wieprzowe gotowane, sos śmietanowy, sałatka z buraczków, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowo-gruszkowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Czwartek – 22.03.2018 r.

Zupa szczawiowa z jajkiem, zacierką i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, gulasz wieprzowy z warzywami, kasza wiejska na sypko, jogurt osiem zbóż.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko.

Piątek – 23.03.2018 r.

Zupa chłopska z mięsem, kiełbasą i koperkiem na wywarze jarzynowym, filet rybny w pomidorach, surówka z białej rzodkwi z jabłkiem, ziemniaki z natką pietruszki, kompot truskawkowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, miód, ryba.