SP 65 Bydgoszcz
22.09.2018 19:41

Jadłospis od 5.02.18 r. do 9.02.18 r.

· M_Domanska dnia 03.02.2018 21:40 · Drukuj
Stołówka

Jadłospis od 5.02.18 r. do 9.02.18 r.

Poniedziałek – 5.02.2018 r.

Zupa fasolowa z mięsem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, pierogi z jabłkiem i masłem, kompot malinowy.
alergeny:  seler, zboża zawierające gluten, jajka, mleko, miód.

Wtorek – 6.02.2018 r.

Barszcz czerwony z ziemniakami, natką pietruszki i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, udziec z kurczaka w sosie własnym, ryż zapiekany z kukurydzą, marchewka z groszkiem zasmażana, koktajl mleczno-owocowy.
alergeny:  seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Środa – 7.02.2018 r.

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, przysmak drobiowo-wieprzowy z warzywami, dip czosnkowy, ziemniaki z natką pietruszki, surówka z selera z brzoskwinią i żurawiną, sok jabłkowo-gruszkowy.
alergeny:  seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Czwartek – 8.02.2018 r.

Krupnik polski z mięsem drobiowym, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, sznycel wieprzowy panierowany, kapusta czerwona zasmażana z jabłkiem, ziemniaki z natką pietruszki, sok 100% - 200ml..
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Piątek – 9.02.2018 r.

Zupa jarzynowa wiejska z mięsem i koperkiem na wywarze jarzynowym, burgery rybne z warzywami, surówka wiosenna, ziemniaki z natką pietruszki, kompot śliwkowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, ryba, miód.