SP 65 Bydgoszcz
10.12.2018 02:47

Jadłospis od 29.01.18 r. do 2.02.2018 r.

· M_Domanska dnia 28.01.2018 19:50 · Drukuj
Stołówka

Jadłospis od 29.01.18 r. do 2.02.2018 r.

Poniedziałek – 29.01.2018 r.

Zupa grochowa z mięsem, wędzonką i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, makaron w sosie carbonara, sok jabłkowy.
alergeny:  seler, zboża zawierające gluten, jajka, mleko.

Wtorek – 30.01.2018 r.

Krupnik ryżowy z mięsem drobiowym i koperkiem na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany, surówka z marchwi z żurawiną, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowo-porzeczkowy.
alergeny:  seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka.

Środa – 31.01.2018 r.

Kapuśniak z kapusty białej z pomidorami, mięsem, koperkiem i śmietaną na wywarze jarzynowym, pulpety drobiowo-wieprzowe gotowane, sos śmietanowy, ziemniaki z natką pietruszki, sałatka z buraczków z jabłkiem, sok tłoczony z dodatkiem kwiatu czarnego bzu.
alergeny:  seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Czwartek – 1.02.2018 r.

Zupa brokułowa z ziemniakami, koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, gulasz po meksykańsku, kasza wiejska na sypko, kompot z owoców mieszanych.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, miód.

Piątek – 2.02.2018 r.

Żurek z kiełbasą, śmietaną i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, filet rybny w pomidorach, surówka z kapusty białej z chrzanem, ziemniaki z natką pietruszki, woda z miętą i cytryną.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, ryba, miód.