SP 65 Bydgoszcz
23.11.2017 15:32

Jadłospis od 13.11.17 r. do 17.11.17 r.

· M_Domanska dnia 11.11.2017 20:12 · Drukuj
Stołówka

Jadłospis od 13.11.17 r. do 17.11.17 r.

Poniedziałek – 13.11.2017 r.
Parzybroda z mięsem i koperkiem na wywarze jarzynowym, zapiekanka z szynką i warzywami z ketchupem, sok egzotyczny.
alergeny:  seler, zboża zawierające gluten.

Wtorek – 14.11.2017 r.

Zupa z fasolki szparagowej z koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, udziec z kurczaka w sosie własnym, ryż zapiekany z kukurydzą, marchewka z groszkiem zasmażana, kompot śliwkowy.
alergeny:  zboża zawierające gluten, mleko, seler, miód.

Środa – 15.11.2017 r.

Zupa ziemniaczana z mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, gołąbki po hiszpańsku, ziemniaki z natką pietruszki, jogurt pitny 250g.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Czwartek – 16.11.2017 r.

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, stek z indyka w sosie zaprawianym śmietaną, surówka z kapusty białej, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowo-wiśniowy.
alergeny:  seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko.


Piątek – 17.11.2017 r.

Zupa po chłopsku z kiełbasą i koperkiem na wywarze jarzynowym, kotlet mielony rybny, surówka z selera z brzoskwinią, ziemniaki z natką pietruszki, kompot malinowy.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten, jajka, ryba, miód.