SP 65 Bydgoszcz
20.03.2019 18:58

Jadłospis od 16.10.17 r. do 20.10.2017 r.

· M_Domanska dnia 14.10.2017 18:57 · Drukuj
Stołówka

Jadłospis od 16.10.17 r. do 20.10.2017 r.

Poniedziałek – 16.10.2017 r.
Kapuśniak mazurski z kaszą, mięsem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, makaron w sosie bolońskim, jogurt owocowy, sok tłoczony.
alergeny:  seler, zboża zawierające gluten, jajka.

Wtorek – 17.10.2017 r.

Rosolnik z kaszką manną, mięsem drobiowym, serem i koperkiem na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany, fasolka szparagowa z masłem, ziemniaki z natką pietruszki, koktajl mleczno-owocowy.
alergeny:  zboża zawierające gluten, mleko, seler.

Środa – 18.10.2017 r.

Zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną i koperkiem na wywarze mięsno-jarzynowym, klopsiki drobiowo-wieprzowe gotowane, sos pomidorowy, surówka z białej rzodkwi z jabłkiem, ziemniaki z natka pietruszki, sok 100% - 200ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja.

Czwartek – 19.10.2017 r.

Barszcz czerwony z ziemniakami, mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, kopytka ziemniaczane z polewą mięsno-cebulową, kapusta kiszona zasmażana, sok Kubuś 300ml.
alergeny:  zboża zawierające gluten, mleko, seler, jaja.

Piątek – 20.10.2017 r.

Zupa grochowa z mięsem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, filet rybny w pomidorach, surówka z kapusty białej z chrzanem, ziemniaki z natką pietruszki, sok tłoczony.
alergeny: mleko, zboża zawierające gluten, jajka, ryba.