SP 65 Bydgoszcz
24.10.2017 09:53

Jadłospis od 2.10.17 r. do 6.10.2017 r.

· M_Domanska dnia 30.09.2017 09:33 · Drukuj
Stołówka

Jadłospis od 2.10.17 r. do 6.10.2017 r.

Poniedziałek – 2.10.2017 r.
Parzybroda z mięsem i koperkiem na wywarze jarzynowym, zapiekanka z indykiem i warzywami w sosie paprykowo-pomidorowym, sok tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten.

Wtorek – 3.10.2017 r.

Krupnik ryżowy z mięsem i koperkiem na wywarze jarzynowym, udziec z kurczaka w sosie własnym, ziemniaki z natką pietruszki, surówka z marchwi i jabłek, koktajl mleczno-owocowy.
alergeny: zboża zawierające gluten, mleko, seler.

Środa – 4.10.2017 r.

Zupa pomidorowa z makaronem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, sznycel wieprzowy panierowany, mizeria z koperkiem, ziemniaki z natką pietruszki, kompot śliwkowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jaja, miód.

Czwartek – 5.10.2017 r.

Barszcz ukraiński z mięsem, koperkiem i śmietaną na wywarze jarzynowym, pierogi leniwe z masłem, sok 100% 200ml.
alergeny: zboża zawierające gluten, mleko, seler, jaja.

Piątek – 6.10.2017 r.

Zupa fasolowa z mięsem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, pulpety rybne w sosie cytrynowym, ziemniaki z natką pietruszki, surówka z selera z brzoskwiniami, sok tłoczony.
alergeny: mleko, zboża zawierające gluten, jajka, ryba.