SP 65 Bydgoszcz
27.05.2017 19:30

Jadłospis od 15.05.17 r. do 19.05.2017 r.

· M_Domanska dnia 12.05.2017 21:27 · Drukuj
Stołówka
Jadłospis od 15.05.17 r. do 19.05.2017 r.

Poniedziałek – 15.05.2017 r.

Zupa grochowa na wędzonce i wywarze jarzynowym z natką pietruszki, zapiekanka z indykiem, serem i pomidorami, sok tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten.

Wtorek – 16.05.2017 r.

Udziec z kurczaka w sosie własnym, surówka z marchwi i jabłek, ziemniaki
z natką pietruszki, sok multiwitamina.
alergeny: zboża zawierające gluten, mleko.

Środa – 17.05.2017 r.

Krupnik ryżowy z mięsem drobiowym i koperkiem na wywarze jarzynowym, sznycel wieprzowy panierowany, kapusta wczesna zasmażana, ziemniaki
z natką pietruszki, sok 100% - 200ml.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten, jajka.

Czwartek – 18.05.2017 r.

Kapuśniak mazurski z mięsem wieprzowym i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, pierogi z twarogiem i śmietaną, kompot wiśniowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jaja, miód.

Piątek – 19.05.2017 r.

Zupa pomidorowa z mięsem, ryżem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, burgery rybne z warzywami, surówka z kapusty kiszonej
z jabłkiem, ziemniaki z natką pietruszki, sok tłoczony.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten, jajka, ryby.