SP 65 Bydgoszcz
24.10.2017 09:50

Jadłospis od 24.04.17 r. do 5.05.2017 r.

· M_Domanska dnia 21.04.2017 22:21 · Drukuj
Stołówka
Jadłospis od 24.04.17 r. do 5.05.2017 r.

Poniedziałek – 24.04.2017 r.
Zupa ziemniaczana z mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, ryż na sypko,
sok 200ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Wtorek – 25.04.2017 r.
Zupa ogórkowa z mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, pierogi leniwe z masłem, sok jabłkowo-rabarbarowy tłoczony, melon.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka.

Środa – 26.04.2017 r.
Rosół drobiowo-wołowy z makaronem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, klops po chłopsku ze szpinakiem, surówka z selera z żurawiną, ziemniaki z natką pietruszki, koktajl mleczno-owocowy.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten, jajka.

Czwartek – 27.04.2017 r.
Kapuśniak z kapusty białej z pomidorami, mięsem, koperkiem i śmietaną na wywarze jarzynowym, pulpety drobiowo-wieprzowe gotowane, sos śmietanowy, surówka z marchwi i jabłek, ziemniaki z natką pietruszki, woda
z miętą i cytryną słodzona miodem.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jajka, mleko, miód.

Piątek – 28.04.2017 r.
Zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną, koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, filet rybny panierowany, surówka dunajska, ziemniaki z natką pietruszki, kompot wiśniowy.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten, jajka, ryby, miód.

Czwartek – 4.05.2017 r.
Jarzynowa wiejska z mięsem i koperkiem na wywarze jarzynowym, pierogi
z jabłkiem i masłem, sok pomarańczowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jajka, miód.

Piątek – 5.05.2017 r.
Barszcz biały z mięsem, jajkiem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z dorsza w sosie cytrynowym, warzywa blanszowane, ziemniaki z natką pietruszki, kompot truskawkowy.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten, jajka, ryby, miód.