SP 65 Bydgoszcz
20.03.2019 18:17

Jadłospis od 3.04.17 r. do 7.04.2017 r.

· M_Domanska dnia 01.04.2017 15:25 · Drukuj
Stołówka

Jadłospis od 3.04.17 r. do 7.04.2017 r.

Poniedziałek – 3.04.2017 r.

Barszcz czerwony zabielany z makaronem na wywarze mięsno-jarzynowym, jajo gotowane, sos musztardowy, surówka z kapusty białej, ziemniaki z natką pietruszki, sok pomarańczowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka.

Wtorek – 4.04.2017 r.

Zupa pomidorowa z ryżem, mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, medalion panierowany z indyka, warzywa blanszowane, ziemniaki z natką pietruszki, koktajl mleczno-owocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jajka, mleko.

Środa – 5.04.2017 r.

Rosolnik z kaszką manną, serem żółtym, mięsem drobiowym i koperkiem na wywarze jarzynowym, gulasz z warzywami, ziemniaki z natką pietruszki,
sok 100% - 200ml..
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten.

Czwartek – 6.04.2017 r.

Jarzynowa wiejska z mięsem i koperkiem na wywarze jarzynowym, kopytka ziemniaczane z polewą mięsno-cebulową, kapusta kiszona zasmażana, mus owocowy, kompot wiśniowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jajka, miód.

Piątek – 7.04.2017 r.

Zupa grochowa z mięsem, wędzonką i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, burgery rybne z warzywami, surówka z białej rzodkwi, ziemniaki z natką pietruszki, sok tłoczony.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten, jajka, ryby.