SP 65 Bydgoszcz
16.01.2019 03:02

Jadłospis od 20.03.17 r. do 24.03.2017 r.

· M_Domanska dnia 18.03.2017 20:11 · Drukuj
Stołówka
Jadłospis od 20.03.17 r. do 24.03.2017 r.

Poniedziałek – 20.03.2017 r.

Zupa fasolowa z mięsem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, makaron w sosie bolońskim, sok „Kubuś” 300ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Wtorek – 21.03.2017 r.


Barszcz czerwony zabielany z makaronem na wywarze mięsno-jarzynowym, kotlet pożarski, mizeria z koperkiem, ziemniaki z natką pietruszki, kompot gruszkowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka, miód.

Środa – 22.03.2017 r.

Zupa ogórkowa z mięsem, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, pierogi leniwe z masłem, sok multiwitamina.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka.

Czwartek – 23.03.2017 r.


Zupa kalafiorowo-brokułowa z ziemniakami, koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, gulasz z indyka, kluski śląskie, sałatka z kapusty czerwonej, sok jabłkowy tłoczony.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Piątek – 24.03.2017 r.

Marchwianka z zacierką, koperkiem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, filet z dorsza panierowany, ziemniaki z natką pietruszki, surówka dunajska, woda z miętą i pomarańczą słodzona miodem.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten, jajka, ryby, miód.