SP 65 Bydgoszcz
16.01.2019 03:16

Jadłospis od 13.03.17 r. do 17.03.2017 r.

· M_Domanska dnia 13.03.2017 08:45 · Drukuj
Stołówka
Jadłospis od 13.03.17 r. do 17.03.2017 r.

Poniedziałek – 13.03.2017 r.

Zupa gulaszowa z mięsem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, makaron gotowany, sos carbonara, sok „Kubuś” 300ml.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko.

Wtorek – 14.03.2017 r.

Krupnik ryżowy z mięsem drobiowym i koperkiem na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany, marchewka z groszkiem zasmażana, ziemniaki z natką pietruszki, koktajl mleczno-owocowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka.

Środa – 15.03.2017 r.

Zupa wiśniowa z makaronem, przysmak drobiowo-wieprzowy z warzywami i dipem czosnkowym, ziemniaki z natką pietruszki, surówka z kapusty pekińskiej, woda z miętą i cytryną słodzona miodem.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka, miód.

Czwartek – 16.03.2017 r.

Zupa jarzynowa „wiejska” z mięsem i koperkiem na wywarze jarzynowym, kopytka ziemniaczane z polewą mięsno-cebulową, kapusta kiszona zasmażana, kompot malinowy, gruszka.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jajka, miód.

Piątek – 17.03.2017 r.

Krupnik polski z mięsem drobiowym, natką pietruszki i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet rybny po cygańsku, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowo-porzeczkowy tłoczony.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten, jajka, ryby, miód.