SP 65 Bydgoszcz
20.04.2019 18:46

Jadłospis od 20.02.17 r. do 24.02.2017 r.

· M_Domanska dnia 18.02.2017 08:21 · Drukuj
Stołówka
Jadłospis od 20.02.17 r. do 24.02.2017 r.

Poniedziałek – 20.02.2017 r.

Zupa parzybroda z mięsem i koperkiem na wywarze jarzynowym, makaron w sosie bolońskim, kompot truskawkowy, mandarynka.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, miód.

Wtorek – 21.02.2017 r.


Rosół królewski z gwiazdeczkami, mięsem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, kotlet pożarski, marchewka z groszkiem zasmażana, ziemniaki z natką pietruszki, sok jabłkowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka.

Środa – 22.02.2017 r.

Zupa fasolowa z mięsem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, klopsiki drobiowo-wieprzowe gotowane, sos śmietanowy, ziemniaki z natką pietruszki, buraczki zasmażane, kompot malinowy.
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko, jajka, miód.

Czwartek –23.02.2017 r.


Kapuśniak z kapusty kiszonej z mięsem i natką pietruszki na wywarze jarzynowym, pierogi leniwe z masłem, sok „Kubuś” 300ml..
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, jajka.

Piątek – 24.02.2017 r.


Zupa szczawiowa z jajkiem, ryżem i śmietaną na wywarze mięsno-jarzynowym, filet rybny panierowany, ziemniaki z natką pietruszki, surówka
z kapusty kiszonej z jabłkiem, kompot śliwkowo-jabłkowy.
alergeny: seler, mleko, zboża zawierające gluten, jajka, ryby, miód.